Ondertussen loopt mijn onderzoek reeds enkele jaren. Mijn eerste onderzoeken gingen eerder over de ervaringen van werknemers in een werkcontext. Hierbij is de focus steevast gericht op de werknemer zelf.

In een veranderende organisatiecontext zijn leidinggevenden binnen organisaties steevast gericht om organisaties te laten excelleren. Organisaties moet kunnen concurreren met andere organisaties. Mijn vraag hierbij was steevast: en hoe voelt de individuele werknemer zich? Keert hij of zij ‘s avonds met een goed gevoel naar huis? Vertrekt hij of zij “s morgens met een fijn gevoel naar het werk? Dat zijn de vragen die mij de afgelopen jaren hebben beziggehouden.

In 2013 rondde ik na 8 jaar mijn master in Arbeids- en Organisatiepsychologie af aan Open Universiteit Nederland. Op 62 jaar een masterdiploma halen was dan ook stof voor de krant.

Tijdens mijn onderzoek zijn er verschillende publicaties verschenen. Mijn topartikel was de publicatie van de bachelorthesis in het gerenommeerde “Journal of Applied Behavioral Science“. Op de pagina publicaties kan je een aantal publicaties verder raadplegen. Via het contactformulier kan je steeds teksten opvragen voor eigen gebruik.